Ngjarjet

Ngjarjet që shënuan ditën në AAAPARR

Vizitë në dy shkollat partnere me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor

Me rastin e fillimit te vitit  2019/2020, sot Fikrije Zymberi  u.d e drejtorit te AAAPARr vizitoi dy nga shkollat qe janë nën menaxhimin e këtij Institucioni (Qendren e Kompetencës në Ferizaj dhe Sh.M.L.P  “Shjefën Gjeqovin”në Prishtinë ), me ç’ rast ju uroj  një vit te mbarë...  Lexo më shumë..

Diplomojnë 75 asistentë për nxënës/fëmijë me nevoja të veçanta arsimore

Agjencia për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsim për të Rritur (AAAPARr) që është implementues i nivelit të V të kualifikimit për “Asistentë për nxënës/fëmijë me nevoja të veçanta arsimore”, së bashku me  Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, Daniele Passalsqua,...  Lexo më shumë..

Vizita e delegacionit Gjerman në QK-Skënderaj

Një delegacion Gjerman nga Landi Baden- Württemberg kanë qendruar në Republikën e Kosovës në datat 14, 15 dhe 16 Maj, nën përcjelljen dhe organizimin e stafit të Konsullatës së Republikës së Kosovës në Stuttgart-Gjermani. Anëtarët e delegacionit Gjerman (në mesin e të cilëve deputetë të landit, gaze...  Lexo më shumë..

Punëtori për nivelin e V-të të kualifikimeve

Në organizim të AAAPARr-së dhe  Institutit për bashkëpunim ndërkombëtar të bashkësisë së shkollave të larta popullore gjermane (DVV international) është mbajtur punëtoria me shkollat e Arsimit dhe Aftësimit Profesional, AAP.Qëllimi i punëtorisë ishte për të parë mundësinë e implementimit të niv...  Lexo më shumë..

Panairi i Edukimit 2018

Me 19 dhe 20 Prill është mbajtur Panairi i Edukimit 2018, në sallen 1 Tetori Prishtinë, organizuar nga organizata Congress Event Organization – CEO, e cila vepron ne këtë fushë që nga viti 2000 dhe operon me aktivitetet e saj në vend dhe rajon. Qëllimi i këtij panairi është që të kontribuoj n...  Lexo më shumë..

Harta e shtrirjes regjionale
Për ne

Misioni ynë është qe t’i japim një shtytje dhe mbështetje te fuqishme zhvillimit te AAP-së në Kosovë, në përputhje me standardet evropiane. Në përmbushje të qëllimit, Agjencia synon të arrijë zhvillimin e AFP-së në lidhje me nevojat e teknologjisë moderne, tregun e punës dhe zhvillimit social të vendit.